Mijn allereerste verhaaltje

Michiel Erdtsieck

Kun jij je nog verhalen herinneren die jou verteld zijn? Meestal zijn het verhalen die verteld zijn door iemand die heel goed kon vertellen. Saaie verhaaltjes of verhalen die saai werden verteld vergeet je al gauw…. GAAAAP!

Ik weet nog dat ik heel graag luisterde naar de verhalen die mijn vader mij voorlas uit boeken. Hij heeft me uit heel veel verschillende boeken voorgelezen. Zo kon ik heerlijk luisteren naar al die leuke, spannende, gekke of leerzame verhalen. Verhalen uit verre landen, oude Nederlandse verhalen, bekende verhalen van beroemde schrijvers en schrijfsters. Maar ook Bijbelverhalen.

En ik had een tante die ook heel mooi kon vertellen.  Ze verzon ze gewoon ter plekke! Wow, en dat werden vaak hele grappige verhaaltjes. Daar genoot ik erg van. Verhalen vertellen en naar verhalen luisteren is hartstikke leuk.

Verhalen zijn ook heel belangrijk. Heel vroeger was het de enige manier om belangrijke dingen te leren en door te geven van ouders op hun kinderen bijvoorbeeld. Vraag maar eens aan jouw moeder of vader een verhaal te vertellen van toen zij vroeger kind waren. Zo kom je nog eens grappige of rare dingen te weten die je niet wist! Over hoe het vroeger was of over wat voor kind jouw papa of mama was.

Zelf vind ik het ook erg leuk om verhalen te vertellen. Voor te lezen of een verhaal te bedenken. Ik doe dat eigenlijk al best lang. Ik begon eigenlijk gewoon met voorlezen aan kleine kinderen.

Op een dag had ik een verhaal gemaakt wat ik uit de bijbel had gehaald. Ik had het op mijn eigen manier verteld. Ook had ik er tekeningen bij gemaakt en er een filmpje van gemaakt. Dat werd door de kinderen en ouders heel goed ontvangen. Dus besloot ik het op you tube te zetten, om eens te zien of anderen het ook leuk zouden vinden….

Hieronder is mijn eerste gemaakte verhaaltje. Het is heel eenvoudig en er zitten best wel wat foutjes in. Maar dat heb je nu eenmaal als je ergens mee begint. Wil jij hem ook eens zien? Nou kijk hieronder maar.

Veel kijkplezier,

Michiel Erdtsieck de Kinderbijbelverteller

[embedyt] [/embedyt]